Ge ett bidrag

Här kan du lämna ett bidrag till fågel-stationens arbete. Nedan finns flera förslag på hur du kan gå tillväga. 

Bidraget kommer att användas inom vår kärnverksamhet, t.ex. ringmärk-ningen, häckfågelinventeringarna eller för renoveringsarbeten på någon av fågelstationens byggnader.

Stort tack på förhand!
 
 
Skänk ett bidrag via Plusgiro
Använd då plusgironummer 1994 99-5 (ange då ”Bidrag till Ottenby fågelstation”).

Till företag eller organisationer som bidragit med hjälp erbjuder vi gärna annonsutrymme här på webben. Som givare kan du självklart vara anonym om så önskas.
 
 
Skänk din aktieutdelning – skattefritt!
Det är numera möjligt för privatpersoner att ge bort sina aktieutdelningar till Ottenby fågelstation utan att betala kapitalskatt. Eftersom skatten på aktieutdelningar normalt är 30 procent betyder detta att en hundralapp till aktieägaren istället kan bli ca 140 kronor i bidrag till välgörenhet!

Detta kan ske under förutsättning att a) det handlar om kontant utdelning från ett börsnoterat bolag, och b) aktierna måste vara registrerade på dig som privatperson.
 
Så här går du tillväga:
  • Ottenby fågelstation måste göras till mottagare (så kallad ”rättighetshavare”) av din utdelning senast en vecka innan bolagsstämman beslutar om utdelningen. För att göra det fyller du i gåvoblanketten som du hittar här nedan. Om du har frågor kan du kontakta din bank/kapitalförvaltare. De flesta bolagsstämmor sker i april och maj, så om du kontaktar din bank i mars hinner du i god tid göra det du vill.
  • För dig som är kunder hos Nordnet och Avanza finns möjlighet att göra om din utdelning till en gåva på Nätmäklaren.se.
Här hittar du gåvoblanketten.
Som tack för bidrag från 5.000 kr och uppåt sänder vi en av nedanstående vackra litografier: Sommargyllingar från Capri resp. Strandskata (båda av Staffan Ullström) eller det härliga Brushanespelet (av Gunnar Brusewitz).