Jobba hos oss

Här på Ottenby fågelstation tar vi varje år emot ett 30-tal personer som hjälper till med verksamheten på olika sätt. Att arbeta här är kul och en upplevelse för livet!

VÅRA TJÄNSTER
Här finns arbete för dig oavsett om du kan mycket om fåglar eller inte!


Ringmärkare: Som ringmärkare ansvarar du i första hand för fångst och ringmärkning av fåglar. Andra aktuella arbetsuppgifter rör t.ex. dataläggning, guidningar och andra praktiska göromål. Ersättning 160 kr/dag. Tillgängligt: 15 mars till 15 november. Vi vill gärna att du har rekommendationer från tidigare ringmärkningsverksamheter.
 
Ringmärkningsassistent: Som assistent är din primära uppgift att hjälpa till med fångst av fåglar. Andra aktuella arbetsuppgifter rör t.ex. dataläggning, trädgårdsarbete och andra praktiska göromål. Ersättning 140 kr/dag. Tillgängligt: 15 mars till 15 november.
 
Andfängare: Som andfängare ansvar du för fångst, ringmärkning, provtagning och dataläggning av änder fångade vid andfänget i Norrvik. I mån av tid deltar du även i andra verksamheter. Månadslön: 10.000 kr. Tillgängligt: 1 augusti till 15 december. Vi vill gärna att du har rekommendationer från tidigare ringmärkningsverksamheter.
 
Inventerare: Inventeraren ansvar för utförande och dataläggning av de fågelinventeringar som stationen genomför, främst i Ottenby lund och på Schäferiängarna. I mån av tid deltar du även i andra verksamheter. Månadslön: 10.000 kr. Tillgängligt: 20 april till 20 juni. Kunskap om fågelläten är nödvändig.
 
Sommarguide: 25 juni till 19 augusti. Guiden genomför fyra dagliga guidningar (fasta tidpunkter) av besökande turister. Ersättning 220 kr/dag.

Fyrvaktare: 1 juli till 19 augusti. Som fyrvaktare arbetar du halvdagar med att ta emot besökare i Långa Jan, landets högsta fyr. Ersättning 360 kr/dag.
 
Som ringmärkningsassistent och som fyrvaktare bör du vara minst 15 år gammal och för övriga tjänster minst 18 år. Förtur ges till dig som kan stanna längre perioder. 
 

Är du också intresserad av att arbeta vid fågelstationen? Skicka din ansökan till ottenby@ottenby.se. Berätta lite om dig själv, din bakgrund och om du har tidigare erfarenheter av liknande verksamheter. Ansökningar bör vara inskickade till 1 januari (inför våren), 31 mars (inför sommaren) eller 31 maj (inför hösten).

Om vi inte har några avlönade tjänster kvar kan det fortfarande finnas möjlighet för dig att komma, men p.g.a. begränsade resurser finns risk att vi inte kan betala någon ersättning.
 

Mer information om oss och om arbetet här hittar du i denna PDF (6 MB). Or here, if you prefer English.

 

Om du har någon fråga är du mycket välkommen att kontakta oss på ottenby@ottenby.se.

 

Varmt välkommen till oss!